Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΧΙΣΕ ΠΑΛΙ Η ΤΡΕΛΑ, ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ,ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ...



Πάει καιρός. Αρκετός καιρός θα έλεγα. Τόσος που δεν μπορώ να συμμαζέψω τις σκέψεις μου σε πέντε ευανάγνωστες και με νόημα γραμμές.
Ξέρεις, λένε ότι όταν κάτι το αφήνεις σε αφήνει κι αυτό, έτσι δεν είναι;
Τίποτα δε μένει σταθερό όσο κι αν δε θέλουμε να το πιστέψουμε, όλα γύρω μας κινούνται, μαζί τους κι εμείς, σε έναν χορό που πότε έχει παθιασμένα και επιβλητικά βήματα σαν αυτά του ταγκό και πότε πιο αργά και κλασσικά σαν αυτά του βαλς.
Μα περνάνε οι μέρες και εσύ χορεύεις όλο και πιο πολύ. Με γνωστές και άγνωστες μουσικές και ρυθμούς που σε ξετρελαίνουν ή και σε κάνουν να θες χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο.
Όλα στο παιχνίδι είναι.
Αλλά αλήθεια ο χορός έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν έχεις παρτενέρ.
Ναι, ναι!
Ο καβαλιέρος καθοδηγεί τη ντάμα και εκείνη ακολουθεί.
Μα ξέρεις στο χορό όπως και στη ζωή οι καταστάσεις δεν είναι πάντα φλατ.
Έτσι είναι εύκολο να χάσεις τα βήματα σου είτε γιατί δεν είσαι συγκεντρωμένος είτε γιατί θέλεις να αυτοσχεδιάσεις.
Κι όσο ωραίο μπορεί να είναι να αυτοσχεδιάσεις με μια αισθησιακή salsa τόσο άσχημο αισθητικά είναι να “χαλάσεις” τη στάση του σώματος σου στο ταγκό.
-Κατάλαβες; (αν κατάλαβες είσαι ήρωας)
Δεν μπορούμε να κάνουμε πάντα ότι μας κατέβει στο μυαλό. Υπάρχουν και όρια.
Υπάρχουν φορές που μας «παίρνει» να κάνουμε τα δικά μας, αλλά κάποιες άλλες τα όρια είναι αυστηρά και γυρισμό δεν έχει αν τα ξεπεράσεις.
Μα όπως είπα και πριν ο καιρός περνάει και η μνήμη γίνεται ίσως και πιο ασθενής. Και το θες αυτό για δικαιολογία. Μα χίλια συγνώμη σου ζητώ, αλλά δεν είναι.
Νομίζω σε μπέρδεψα φίλε αναγνώστη.
Δεν το ήθελα, απλά  είχα καιρό να γράψω στο blog και είπα να καταγράψω ότι σαχλαμάρα μου έρχεται στο μυαλό.

Μα πριν δώσω ένα τέλος σ’ αυτό το αλλόκοτο κείμενο να σου πω κάτι ακόμα και θα σε αφήσω στην ησυχία και τις σκέψεις σου. (Αχ (!) αυτές οι σκέψεις σου).
Θυμήσου σε παρακαλώ πως είναι σπάνιες πια οι φορές που τα όνειρα είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα (μη νομίζεις μια λεπτή γραμμή χωρίζει πάντα τις ακραίες καταστάσεις),άλλα σου είπα σπάνια.Όποτε όταν καταλάβεις πως είσαι σ’ αυτή τη μεταιχμιακή κατάσταση πρόσεχε.
Το ξέρω μουδιάζει το μυαλό σου και δυσκολεύεσαι.
Είναι άραγε τόσο έντονες οι σκέψεις ή τα όνειρα σου είναι πλέον απτά;
Λεπτές ισορροπίες στο είπα.  Μα καλέ μου αναγνώστη αν ο εκάστοτε παρτενέρ σου είναι σταθερός θα σε βοηθήσει κι αν πραγματικά έφτασες να επιλέξεις τον σωστό για σένα χορό  θα παρασυρθείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις πιο ωραίες κινήσεις και τις πιο όμορφες μουσικές.
Αν όμως δεν ξέρεις ακόμα τον δικό σου χορό και είσαι τόσο φιρουλι φιρουλο και το ίδιο και ο χ παρτενέρ σου  τότε καλή τύχη θα σου ευχηθώ γιατί μάλλον είναι μονόδρομος ο δρόμος που έχεις πάρει.
Αλλά πρόσεξε μη ρίξεις όλο το φταίξιμο στον έρμο παρτενέρ γιατί αυτό θα κάνεις, σε ξέρω.

Εσύ επιλέγεις τι θες να χορέψεις και πως θα χορέψεις.
Δικές σου επιλογές και δική σου απόφαση να νομίζεις πως αφήνεις κάποιον δήθεν και καλά να σε καθοδηγεί και τελικά να πέφτεις θύμα του ίδιου του σχεδίου με αποτέλεσμα  να καταλήγεις να χορεύεις τις πιο μαύρες, ψυχωτικές και τρομακτικές μουσικές.
Σε κούρασα αναγνώστη μου, άλλα σου υπόσχομαι την επόμενη φορά να σου γράψω πιο νορμάλ ιστορίες.
Αυτά είχα να πω και ξεκάθαρα στο δήλωσα από την αρχή: Ότι αφήνεις σε αφήνει. Ίσως βέβαια και να βρεις τους ρυθμούς σου δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά δυστυχώς μπορεί να μείνεις και για πάντα εκτός μέτρου, άρρυθμος και καταδικασμένος σε ένα ψυχωτικό και χαοτικό  βαλς.

Τα φιλιά μου και την αγάπη μου,

Δήμητρα Σκλαβούνη

ΥΓ:I'm back bitches

                                                           χ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου